Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Macau, maar er staat wel een hotel bij de toegang naar het vliegveld, Golden Crown China Hotel (tel: +853(0)28 851 166). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Regency Hotel‎ (tel: +853(0)28 831 234), Grand Hyatt Macau Hotel‎ (tel: +853(0)28 681 234), Hotel Taipa‎ (tel: +853(0)28 821666) en Westin Resort Macau (tel: +853(0)28 871 111). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Het aanbod van eet- en drinkgelegenheden op de luchthaven van Macau is ronduit beperkt. Er zijn slechts twee restaurants, één voor de douane en één erachter. De kwaliteit is bovendien matig. Waar Chinese gerechten nog redelijk zijn, kunt u de Westerse gerechten in deze restaurants het beste mijden. Ook het aantal winkels is niet overweldigend. Wel is er een grote King Power Duty Free shop.

Bagage

In de Vertrekhal zijn bagagekluizen. U betaalt er 20 patacas per 24 uur. In de Aankomsthal is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Echter, niet alle medewerkers spreken vloeiend Engels.

Zakelijk

De Airport Lounge biedt basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang. Ook kunt u er internationaal telefoneren. Uitgebreide zakelijke diensten worden geboden door de hotels en casino’s in Macau. Er zijn volop mogelijkheden om vergaderruimte en (soms megagrote) conferentiezalen af te huren.

Gehandicapten

De luchthaven van Macau is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn diverse banken waar u niet alleen terecht kunt om geld te wisselen maar ook voor andere financiële diensten. Zowel voor als achter de douane zijn geldwisselkantoren; geldautomaten vindt u verspreid over het terminalgebouw. Verder zijn er twee rokersruimten. Die zijn bijzonder, want het gaat hier niet om benauwde hokjes zoals op veel andere luchthavens, maar om een open gebied dat de rook daarbinnen houdt door een ‘luchtgordijn’.