Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Macau.

Auto en bus

De luchthaven ligt zes kilometer ten zuiden van het centrum van Macau. Vanuit het stadscentrum rijdt u met een huurauto via de Ponte da Amizade en Avenida de Wai Long gemakkelijk naar de luchthaven. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Er zijn diverse busverbindingen vanaf Macau naar diverse bestemmingen, uitgevoerd door de maatschappij Transport Macau (tel: +853(0)28 271 122). Buslijn AP1 rijdt via het centrum van Macau naar de grens met China. Verder zijn er lijnbussen naar Cotai en Coloane. Minibusjes hebben een vaste route, maar geen vaste haltes. Als u ‘jau lok’ roept, zal de chauffeur stoppen.

Verder zijn er langeafstandsbussen naar steden in China, waaronder Guangzhou en Dongguan.

Autoverhuur Macau Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Macau zijn slechts twee autoverhuurbedrijven actief: Avis en Happy-Rent-a-Car (ook bekend als Happy Mokes).

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. In Macau rijden vrijwel alle taxi’s op de meter. Er geldt een luchthaventoeslag van 5 patacas en voor bagage in de kofferbak rekent de chauffeur 3 patacas. Een taxirit naar het centrum van Macau duurt 10-15 minuten en kost 40-50 patacas. Chauffeurs accepteren overigens ook Hongkong dollars.

Parkeren op de luchthaven

Ter weerszijden van het terminalgebouw liggen parkeerterreinen. Parkeren op het North of South parkeerterrein is gratis.