Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één hotel op de luchthaven van Kunming, het moderne Jia Lu Da Airport Hotel (tel: +86(0)871 351 6666), dat vooral gericht is op zakenreizigers. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Kunming International Airport Sightseeing Hotel‎ (tel: +86(0)871 732 5188), Guan Du Hotel (tel: +86(0)871 716 9988) en het Mandarin Hotel Yunnan (tel +86 (0)871 809 5556).‎ Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De mogelijkheden om te winkelen op Kunming Airport zijn zeer beperkt. Er is slechts één duty free shop die ook dienst doet als cadeau- en souvenirwinkel met overigens aardige lokale producten. De enkele restaurants en cafés zijn voornamelijk gericht op Chinese clientèle.

Bagage

Op de eerste verdieping van het terminalgebouw is een balie voor het in bewaring geven van bagage. Dat kost 5 yuan per vier uur.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal zijn informatiebalies (tel: +86(0)871 711 6114). Maar daarmee is niet gezegd dat u er ook de informatie kunt krijgen waar u naar op zoek bent. Hoewel er enkele medewerkers zijn met (soms beperkte) kennis van Engels, spreken de meesten uitsluitend Chinees. Voor informatie over aankomende en vertrekkende vliegtuigen kunt u bellen met +86(0)871 96566, waar (meestal) wel Engelssprekende medewerkers beschikbaar zijn.

Zakelijk

Behalve enkele basisservices als faxen en kopiëren bij de algemene informatiebalies en de Best Commercial VIP Lounge biedt de luchthaven van Kunming geen zakelijke faciliteiten. Die zijn wel te vinden in het Jia Lu Da Airport Hotel (zie bij Hotels), dat onder meer vergaderruimtes en conferentiezalen heeft.

Gehandicapten

De luchthaven van Kunming is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Verder zijn op het terrein voor kort parkeren parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-valide reizigers.

Overige services

Er zijn ATM’s verspreid over de terminal. De luchthaven van Kunming heeft geen geldwisselkantoren, maar u kunt uw geld wel wisselen bij de Bank of China in de Aankomsthal. Daar vindt u ook balies om een hotelkamer te reserveren en tickets te kopen voor de bus naar Kunming.