Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding tussen de luchthaven en Kunming. Wel rijden er bussen naar een van de twee treinstations in de stad, vanwaar u verder kunt reizen naar andere bestemmingen.

Auto en bus

De luchthaven van Kunming ligt slechts vier kilometer van het stadscentrum en is goed bereikbaar per huurauto. Kun Shi Highway leidt rechtstreeks naar de luchthaven. Deze snelweg sluit aan op zowel de buitenste als de binnenste rondweg van Kunming. Via deze rondwegen zijn alle bestemmingen in de stad goed te bereiken. Wel moet u er rekening mee houden dat veel bestemmingen uitsluitend in Chinees staan aangegeven.

Drie stadsbuslijnen (52, 67 en 78) onderhouden de verbinding tussen de luchthaven en Kunming. Deze bussen hebben hun eindhalte bij een van de twee treinstations in de stad.

Veel hotels bieden een shuttlebusverbinding.

Autoverhuur Kunming Wujiaba Airport

In de Aankomsthal zijn uitsluitend balies van Chinese autoverhuurbedrijven. In de meeste gevallen verhuren die auto’s met chauffeur.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Niet alle taxi’s hebben een meter en als ze die wel hebben, beweren de chauffeurs vaak dat die kapot is. Een rit naar de stad duurt zo’n twintig minute en kost ongeveer 15 yuan.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor de terminal ligt het terrein voor kort parkeren, iets verder weg is een openlucht terrein voor lang parkeren. Meer informatie over parkeren op de luchthaven van Kunming via tel: +86(0)871 711 6114.