Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één, vrij eenvoudig hotel op de luchthaven van Chengdu, het Airport Hotel (tel: +86(0)28 8570 2769). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Ju Long Airport Hotel (tel: +86(0)28 8570 4101), Homeland Hotel Chengdu en het Sanpin Business Hotel. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

In de oude terminal is slechts één restaurant (tel: +86(0)28 8570 2359), maar dat beslaat wel drie verdiepingen. Op de begane grond is de grote eetzaal, op de tweede verdieping zijn kleinere dinerkamers en de derde verdieping is een theehuis. In de nieuwe terminal zijn meer cafés en (snack)bars.

Verder is er een tax free winkel met een groot en gevarieerd aanbod, van sigaretten, wijnen en sterke drank tot een enorme collectie Chinese thee en andere lokale specialiteiten.

Bagage

Bij de bagageafhandeling in de Aankomsthal is een balie voor gevonden en verloren voorwerpen (tel: +86(0)28 8520 5389).

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal van beide terminals zijn informatiebalies, bereikbaar via het algemene telefoonnummer +86(0)28 8570 2649.

Zakelijk

In de Vertrekhal is een klein Business Centre met faxen, kopieermachines en computers met toegang tot internet.

Gehandicapten

De luchthaven van Chengdu is redelijk toegankelijk voor gehandicapten. De nieuwe terminal is voor minder-validen beter toegankelijk dan de oude terminal. In terminal 2 zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder zijn er kapsalons, massagesalons, schoenpoetsers en toerisme informatiebalies. De Eerste Hulppost is gelegen op verdieping 2F van de Vertrekhal. Daar zijn ook rokersruimten en lounges. Internet is alleen toegankelijk via de computers in het Business Centre (zie bij Zakelijk).