Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Chengdu Airport.

Auto en bus

Chengdu Shangliu Airport ligt 16 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Chengdu. De luchthaven is eenvoudig bereikbaar per huurauto via de ringweg G4201. Vanuit het zuiden van de stad leidt de Airport Expressway (een tolweg) naar het vliegveld.

Stadsbuslijn 303 rijdt van de luchthaven naar het noordelijke treinstation in Chengdu. Verder rijden er iedere 20 minuten shuttlebussen tussen de luchthaven en Chengdu met haltes bij het Minhan Hotel en het Lantian Hotel in het centrum van de stad. Een buskaartje kost 10 yuan. De reistijd is ruim een halfuur.

Autoverhuur Chengdu Shangliu Airport

Er zijn geen internationale autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Chengdu; er zijn wel balies van lokale verhuurders. Internationale autoverhuurders – waaronder Avis – hebben wel een kantoor in de stad.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Deze hebben geen meter en als ze die al hebben is die kapot of weigert de chauffeur die te gebruiken. U zult dus moeten onderhandelen. Een redelijke prijs voor een rit naar de stad is 50 yuan, maar de vraagprijs van de chauffeur zal aanvankelijk veel hoger liggen. Een rit naar het centrum van Chengdu duurt 20-30 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Voor de nieuwe terminal ligt een groot parkeerterrein. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 5 yuan en vervolgens 2 yuan per halfuur. Voor een dag parkeren bedraagt het tarief 50 yuan. Deze tarieven gelden voor openlucht parkeren; de tarieven voor de parkeergarage liggen iets hoger.