Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven van Lagos is één hotel, het Blue Lodge Hotel (tel: +234 709 876 6976) ‎ Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Welcome Centre Hotel (tel: +234(0)1 271 9254), Havannah Suites and Conference Centre‎ (tel: +234(0)1 730 0129) en het Sheraton Hotel (tel: +234(0)1 497 8660).

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Lagos (althans de MMA2 terminal) heeft een redelijk aanbod van eet- en drinkgelegenheden. Er zijn zeven restaurants met Afrikaanse en internationale gerechten. Het aantal winkels is beperkt. De souvenirshop met Nigeriaanse sieraden en houtsnijwerk rekent hoge prijzen, in de stad of elders in Nigeria zijn souvenirs veel goedkoper.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden om uw bagage te stallen op de luchthaven van Nigeria. Wel zullen kruiers zich aan u opdringen, maar pas op: spreek een duidelijke prijs af en verlies uw bagage geen seconde uit het oog.

Informatie

In de Aankomsthal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over de luchthaven. U kunt daar ook een hotelreservering maken.

Zakelijk

Er zijn beperkte zakelijke faciliteiten op Lagos Airport. Die zijn er wel in het Sheraton Hotel of het Havannah Conference Centre (zie bij Hotels). Verder zijn er twee lounges, de VIP Lounge en de Executive Lounge (alleen voor leden, informatie via customercare@mma2lagos.com).

Gehandicapten

De nieuwe terminal MMA2 is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn vijf vestigingen van banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminal. Verder is er een postkantoor, alsook een Eerste Hulppost. Hoewel met de bouw van terminal MMA2 de veiligheidssituatie is verbeterd, moet u toch alert zijn op de luchthaven van Lagos: mensen die zich voordoen als douanebeambte of luchthavenmedewerker hoeven dat niet te zijn en hebben mogelijk de bedoeling u geld (of goederen) afhandig te maken.