Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Lagos.

Auto en bus

De luchthaven van Lagos ligt 22 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld goed bereikbaar, er loopt een snelweg van Lagos Airport naar de stad. U overbrugt de afstand in 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Autoverhuur Lagos Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. U kunt een auto huren bij een van de twee internationale autoverhuurbedrijven die er vertegenwoordigd zijn, Avis en Hertz. Hou er wel rekening mee dat – buiten enkele snelwegen – de wegen in Nigeria vaak in slechte staat zijn.

Er rijden lijnbussen en minibusjes tussen de luchthaven en het stadscentrum, maar die zijn vaak overvol en bovendien niet erg veilig.

Taxi

Taxi’s zijn veruit de gemakkelijkste én veiligste manier om van de luchthaven naar Lagos te reizen. Die staan overigens voor de Vertrekhal, dus bij aankomst moet u eerst naar boven lopen. Spreek van tevoren een duidelijke prijs af. U moet flink onderhandelen om een ‘juiste’ prijs te krijgen.

Parkeren op de luchthaven

Bij de nieuwe terminal MMA2 is een parkeergarage gebouwd. U betaalt er 100 naira per uur. Het dagtarief bedraagt 1500 naira. De garage is via een gang verbonden met het terminalgebouw.