Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. De dichtstbijzijnde betere hotels vindt u in Nairobi zelf: Hilton Nairobi Hotel (tel: +254(0)20 250 000), Grand Regency Hotel (tel: +254(0)20 211 199), Fairview Hotel (tel: +254(0)20 288 1000) en het Nairobi Serena Hotel (tel: +254(0)20 282 2000).

Winkelen en restaurants

Er zijn enkele restaurants, (snack)bars en cafés. Het Simba restaurant op de bovenste verdieping is populair; u heeft er een fraai uitzicht op de vliegbewegingen. Koffieliefhebbers gaan naar het Java Coffee House (bij Gate 14). Verder zijn er automaten met frisdranken en versnaperingen.
Het aanbod van winkels is groot: veel duty-free shops, maar ook winkels met Afrikaanse souvenirs, kleding en sieraden. Ook is er een winkel gespecialiseerd in Keniase koffie.

Bagage

Bij de bagage-afhandeling is een loket waar u bagage kunt stallen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot een van de algemene informatiebalies.

Informatie

In beide terminals is een kantoor van de Airport Manager (+254(0)20 822 111). Verder zijn er algemene informatiebalies en kantoortjes van reisbureaus.

Zakelijk

Behalve de diensten die de lounges van luchtvaartmaatschappijen aanbieden, zijn er geen zakelijke faciliteiten op Nairobi Airport. In het internetcafé bij Gate 9 (Chapex travel services) kunt u ook faxen en kopiëren. Uitgebreide zakelijke faciliteiten, waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen, zijn beschikbaar in de grote zakenhotels in Nairobi (zie bij Hotels).

Gehandicapten

Nairobi Airport is matig toegankelijk voor gehandicapten. Alle liften zijn aangepast voor rolstoelers, maar verder is de service niet overweldigend. Voor assistentie kunt u zich wenden tot een van de informatiebalies.

Overige services

Wisselkantoren, banken en een postkantoor vindt u verspreid over de terminal. In de internationale Aankomsthal is een Barclay’s Bank met een geldautomaat. Er is een EHBO-post, voor medische assistentie wendt u zich tot een informatiebalie. Bij Gate 9 is een internetcafé en draadloos internet is op enkele plaatsen beschikbaar (onder meer bij Gate 10). Bij Gate 11 is een kinderspeelplaats.