Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Nairobi Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 16 kilometer ten zuidoosten van Nairobi, en is gemakkelijk te bereiken. U volgt de weg naar de badplaats Mombassa (A-104, Mombassa Highway). Na het voorstadje Embakasi ziet u duidelijke borden die de route naar het vliegveld aangeven.

Voor het terminalgebouw staan bussen. KBS buslijn 34 vertrekt zeer frequent naar het centrum van Nairobi. Ook de Riverside Shuttle Service (rijdt tussen Nairobi, en Arusha en Moshi in Tanzania) doet de luchthaven aan. Een plaats in deze bus moet u wel van tevoren boeken!

Autoverhuur

Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Nairobi Airport. Naast lokale bedrijven ziet u er internationale als Avis, Budget, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

De veiligste manier om van de luchthaven naar Nairobi te gaan is per taxi. Meteen na de douane ziet u een balie waar u een taxiticket tegen een vastgestelde prijs kunt kopen. U kunt ook naar buiten lopen, maar Keniase taxichauffeurs zijn berucht om het vragen van veel te hoge tarieven. Een rit naar het centrum van Nairobi duurt ongeveer een half uur (buiten de ochtend- en avondspits) en kost zo’n 800-1000 shilling. Een goed taxibedrijf is Kenatco Cab (+254(0)20 21561).

Parkeren

Zowel de plaatsen voor kort als voor lang parkeren liggen vlak bij het terminalgebouw. Informatie over de parkeertarieven is niet beschikbaar.