Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Addis Ababa. De dichtstbijzijnde accommodaties zijn het Meridian Hotel (tel: +251(0)1 1661 5050) en het Dreamliner Hotel‎ (tel: +251(0)1 1467 4000). De betere hotels staan in het centrum van de Ethiopische hoofdstad waaronder het Hilton Addis Ababa Hotel‎ (tel: +251(0)1 1517 0000), Sheraton Addis‎ (tel: +251(0)1 1517 1717) en het Ghion Hotel‎ (tel: +251(0)1 513 222).

Winkelen en restaurants

Er is een redelijk aantal restaurants, (snack)bars en winkels op Addis Ababa Airport, maar het aanbod is zeker niet overweldigend. Hou er verder rekening mee dat de meeste eet- en drinkgelegenheden zich achter de douane bevinden.

Bagage

Er is geen mogelijkheid bagage te stallen op Addis Ababa Bole Airport. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de beveiliging van de luchthaven. Verder zijn er machines om uw bagage in plastic te laten verpakken.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Addis Ababa Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder is er in de Aankomsthal een balie van het Ethiopisch Bureau voor Toerisme.

Zakelijk

Behalve basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang in de VIP lounge zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven van Addis Ababa. Die zijn wel te vinden in de zakenhotels in het centrum van de Ethiopische hoofdstad, zoals het Hilton en het Sheraton (zie bij Hotels). Die hebben onder meer vergaderruimten en conferentiezalen beschikbaar.

Gehandicapten

De luchthaven van Addis Ababa is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn banken en geldwisselkantoren, maar slechts één geldautomaat (in de Aankomsthal). Er is ook een geldautomaat in de centrale hal, maar reizigers melden dat die meestal niet werkt. Verder is er een postkantoor. De Eerste Hulppost is bereikbaar via een van de telefoons die overal hangen.