Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Addis Ababa.

Auto en bus

De luchthaven ligt in Bole, 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Addis Ababa, in de buitenwijken van de stad. Het vliegveld is met een huurauto goed bereikbaar. Vanuit het centrum van de Ethiopische hoofdstad rijdt u via de Africa Avenue naar het zuidoosten en vervolgens via Bole Road naar de luchthaven. Vanuit andere wijken kunt u de Ring Road volgen. De route en de afslag naar de luchthaven staan goed op borden aangegeven.

Er is geen lijnbusverbinding met Addis Ababa. Wel rijden er minibusjes naar de hoofdstad, maar die stoppen niet voor het terminalgebouw. Als u over de parkeerplaats naar de hoofdweg loopt, kunt u daar een blauw minibusje aanhouden. Een ritje naar het stadscentrum duurt zo’n dertig minuten en kost 15 birr (de Ethiopische munteenheid).

Autoverhuur Addis Ababa Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Addis Ababa zijn diverse autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd, waaronder Alamo, Avis, Europcar, Hertz en Sixt. Autohuur van lokale aanbieders is mogelijk via de National Tour Operations of via reisbureaus. 

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s. Enkele gebruiken een meter, maar meestal moet u over de prijs onderhandelen. Maak duidelijke afspraken voordat u instapt. Een taxirit naar het centrum van Addis Ababa kost ongeveer 60 birr.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een parkeerterrein met plaatsen voor kort en lang parkeren.