Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Sharm El-Sheikh, wel zijn er diverse hotels en ressorts aan het strand bij het vliegveld. Hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Hilton Sharks Bay Resort‎ (tel: +20(0)69 360 3333), Savoy Sharm El Sheikh Hotel (tel: +20(0)69 360 2500) en Tropicana Grand Oasis (tel: +20(0)2 2268 0903). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Sharm el-Sheikh heeft slechts een beperkt aantal eet- en drinkgelegenheden en winkels.

Bagage

Er is geen mogelijkheid bagage te stallen op de luchthaven van Sharm el-Sheikh. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de informatiebalie.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Althans, als er personeel aanwezig is.

Zakelijk

In Terminal 1 is een VIP lounge (tel: +20(0)69 362 3304). Verder zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven van Sharm el-Sheikh. Die zijn wel te vinden in de grotere vakantieressorts, zoals het Hilton Resort (zie bij Hotels) dat onder meer vergaderruimten en conferentiezalen beschikbaar heeft.

Gehandicapten

De luchthaven van Sharm el-Sheikh is matig toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn wel rolstoelhellingen, maar aangepaste toiletten ontbreken. Wellicht dat dit beter zal zijn in de nieuwe Terminal 3 die in 2012 wordt geopend.

Overige services

In de centrale hal zijn enkele geldwisselkantoren en ATM’s. Verder vindt u er informatiekiosken van reisbureaus.