Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Sharm el-Sheikh.

Auto en bus

De luchthaven ligt 18 kilometer ten noordoosten van Sharm el-Sheikh en 10 kilometer van het populaire strand Na'ama Bay. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven ligt aan El-Salam Road die naar Na’ama en vervolgens naar Sharm el-Sheikh leidt. Deze weg is vrij druk; als alternatief kunt u voor de Ring Road kiezen.

Officieel onderhoudt een minibusje de verbinding tussen de luchthaven en Sharm el-Sheikh, maar het is onduidelijk óf dat busje daadwerkelijk rijdt.

Autoverhuur Sharm el-Sheikh Airport

In de Aankomsthal zijn geen balies voor autohuur. Wel is er een vertegenwoordiger van Sixt in de Aankomsthal. Andere autoverhuurbedrijven hebben balies in hotels bij de luchthaven, onder meer Avis, Budget en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan geen taxi’s. Als u via de parkeerplaats naar de weg loopt zult u wel benaderd worden door taxichauffeurs die u als klant willen. De officiële ritprijs naar Na’ama Bay is 40 Egyptische pond. Dat is al een vrij hoge prijs voor een ritje van vijf minuten, maar de chauffeurs zullen nog veel meer vragen. Hard onderhandelen is hier geboden en maak een niet mis te verstane afspraak over de prijs.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein met plaatsen voor lang en kort parkeren. We raden u aan uw huurauto hier niet ’s nachts achter te laten.