Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Montevideo.

Auto en bus

De luchthaven van Montevideo ligt 15 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar: de Avenida Italia leidt rechtstreeks naar de luchthaven. De route staat op borden duidelijk aangegeven.

Diverse openbare buslijnen rijden van de luchthaven naar het populaire stadsstrand Playa de Los Pocitos en naar de oude stad (Ciudad Vieja). De meeste lijnen hebben hun eindhalte bij het Baltasar Brum busstation.

Autoverhuur Montevideo Airport

In de Aankomsthal is een balie waar u een huurauto kunt reserveren. Er zijn vier autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven van Montevideo: Avis, Budget, Hertz en Europcar. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Officieel is er slechts één taxibedrijf actief op de luchthaven van Montevideo, Taxi Aeropuerto de Carrasco (tel +598(0)2 604 0323). Bij de bagageafhandeling is een balie waar u een taxi kunt reserveren, maar u kunt dat ook online doen. Check de website voor de (vaste) tarieven naar verschillende bestemmingen in en om Montevideo.

Parkeren op de luchthaven

Met de bouw van de nieuwe terminal werd ook een nieuw parkeerterrein aangelegd met plaats voor ruim 1200 auto’s. Dit terrein ligt pal voor het terminalgebouw.