Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven van Quito ligt in de noordelijke buitenwijken van de Ecuadoriaanse hoofdstad, op zo’n 7 kilometer van het centrum. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het stadscentrum loopt de Avenida 10 de Agosto naar het noorden en gaat over in de Avenida de la Prensa die naar de luchthaven leidt.

Er zijn diverse buslijnen van de luchthaven naar het centrum van Quito. Er is een halte voor de uitgang van het terminalgebouw, aan de overkant van de straat. Bussen met bestemming  ‘Amazonas’ of ‘Juan Leon Mera’ gaan naar La Mariscal (waar veel hotels staan), bussen met het opschrift ‘La Marin’ gaan naar het oude stadscentrum.

Autoverhuur Quito Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autoverhuur. Op de luchthaven van Quito zijn drie autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Budget en Localiza. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s. Sommige chauffeurs hanteren vaste tarieven voor diverse bestemmingen in de stad, andere rijden op de meter. Verzeker u ervan welk systeem de chauffeur hanteert. De vuistregel is: heeft de taxi geen meter of wil de chauffeur die niet aanzetten, spreek dan een duidelijke prijs af.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een parkeerterrein met plaats voor zo’n 300 auto’s.