Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Bogotá.

Auto en bus

De internationale luchthaven van Bogotá ligt 13 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar via Calle 26 (ook wel de Avenida El Dorado genoemd) die rechtstreeks vanuit het centrum van de stad naar het vliegveld leidt.

Het snelbusnetwerk van Bogotá (TransMilenio) heeft sinds 2011 een aansluiting met de luchthaven. Deze lange, moderne bussen brengen u supersnel naar vrijwel alle voor toeristen interessante bestemmingen in de Colombiaanse hoofdstad.

Autoverhuur Bogotá Airport

In de Aankomsthal van beide terminals is een balie voor autohuur. Er zijn drie autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Bogotá: Budget, Dollar en Flash Rent-a- Car.

Taxi

Er zijn twee mogelijkheden om een taxi te huren op de luchthaven van Bogotá. U kunt gewoon in een taxi stappen en u ervan verzekeren dat de meter aanstaat en dat de chauffeur geen omweggetje zal maken. U kunt ook bij de taxibalie in de Aankomsthal een ticket kopen voor de door u gewenste bestemming. De prijs op de ticket is de prijs die u betaalt, al zal elke taxichauffeur een tip op prijs stellen. Hou ‘behulpzame’ jongens in de gaten die uw bagage in de kofferbak willen tillen. Voor dit simpele klusje vragen ze vaak exorbitant hoge bedragen.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw zijn openlucht parkeerterreinen. Van de verder weg gelegen terreinen voor lang parkeren rijden shuttlebussen naar de terminal.