Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Hoewel niet direct verbonden met het terminalgebouw is het metrostation vlakbij. De Zuidlijn van Recife’s metrosysteem brengt u snel naar het centrum van de stad.

Auto en bus

De luchthaven van Recife ligt 11 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Het vliegveld is vanuit de stad per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg BR-101. Als u aan uw rechterhand de campus ziet van de universiteit is de afslag naar de luchthaven ongeveer 1 kilometer verder. De route naar het vliegveld staat op borden aangegeven. De luchthaven ligt ook dicht bij het strand van Boa Viagem (ongeveer 2 kilometer, meer afgelegen hotels liggen op maximaal 8 kilometer van het vliegveld).

Minibusjes (lijn 42) rijden geregeld via de Avenue Conselheiro Aguiar (parallel aan het strand) naar Recife.

Autoverhuur Recife Airport

Er is slechts één internationaal autohuurbedrijf actief op de luchthaven van Recife: Avis. Voor de rest gaat het om lokale aanbieders: Localiza, Locar Alpha, Movida, Unidas en Transnet. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Er zijn twee soorten taxibedrijven actief op de luchthaven van Recife: ‘gewone’ en ‘speciale’. Die laatste categorie heeft luxere wagens, maar is uiteraard ook duurder. Bij de taxistandplaats is een bord met daarop de tarieven. Spreek de ritprijs duidelijk af met uw taxichauffeur.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor de terminal staat een grote (en bijzonder vormgegeven) parkeergarage met plaats voor meer dan 2000 auto’s. Op het dak is een soort terras aangelegd. De eerste 20 minuten mag u er gratis parkeren, het uur daarna kost 4 real, en vervolgens 2 real per uur. Het dagtarief voor de eerste dag is 30 real, daarna 20 real.