Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het metrostation Aeroporto is niet direct verbonden met het terminalgebouw, maar ligt ertegenover. Met de metro bent u snel in het centrum van Porto Alegre, maar er is weinig ruimte voor bagage.

Auto en bus

De luchthaven ligt slechts 10 kilometer van het centrum van Porto Alegre. Het vliegveld is eenvoudig met een huurauto te bereiken via de Avenida dos Estados.

Van het busstation rijden diverse buslijnen naar het centrum van Porto Alegre. In de Aankomsthal is verder een balie waar u tickets kunt kopen voor langeafstandsbussen (Veppo, tel: +55(0)51 3328 0699).

Autoverhuur Porto Alegre Airport

In totaal zijn er zes bedrijven die huurauto’s aanbieden op de luchthaven van Porto Alegre, twee internationale autoverhuurders, Avis en Hertz, en de lokale aanbieders Localiza, Locar Alpha, Movida en Unidas. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxivervoer van en naar de luchthaven van Porto Alegre wordt verzorgd door het bedrijf COOTAERO (tel: +55(0)51 3342 5000). Dit taxibedrijf hanteert vaste tarieven en heeft chauffeurs in dienst die naast Portugees op z’n minst Engels spreken.

Parkeren op de luchthaven

Een grote parkeergarage is direct verbonden met het terminalgebouw en daarbuiten ligt nog een openlucht parkeerterrein. Voor het eerste halfuur betaalt u 5 real, voor het eerste uur 7 real en daarna 2 real per uur. Het dagtarief is 30 real.