Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding tussen de luchthaven en Belo Horizonte.

Auto en bus

De luchthaven ligt 45 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Het terminalgebouw is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: vanuit het centrum van Belo Horizonte volgt u eerst de MG-404 en vervolgens de MG-010 die rechtstreeks naar de luchthaven leidt. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Er is een lijnbusverbinding met het centrum van Belo Horizonte, maar deze bussen kunnen erg vol zijn en er is dan weinig ruimte om uw bagage te plaatsen. Beter is de speciale shuttlebus Conexão Aeroporto tussen de luchthaven en de stad, uitgevoerd door busmaatschappij Unir (tel: +55(0)31 3663 8000).

Autoverhuur Belo Horizonte Airport

Er zijn acht autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Belo Horizonte: de internationale autoverhuurders Avis, Budget en Hertz en de lokale aanbieders Localiza, Lokamig, Unidas, Locaralpha en Movida. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Net als bij enkele andere Braziliaanse luchthavens zijn er twee soorten taxi’s: ‘gewone’ (comum) en ‘speciale’ (especial). Reken voor een ritje naar het centrum van Belo Horizonte op ongeveer 80 real in een gewone taxi en 90 real in een speciale taxi.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een groot onoverdekt parkeerterrein. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 4 real, voor het tweede uur 3 real en daarna 2 real per uur. Het dagtarief is 30 real voor de eerste dag, daarna 26 real per dag.