Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van La Paz. De dichtstbijzijnde hotels liggen enkele kilometers ten oosten van de luchthaven, waaronder het Ritz All Suites Hotel‎ (tel: +591(0)2 243 3131) en Hotel Rosario (tel: +591(0)2 2451 658). Andere hotels in La Paz zijn onder meer Hotel Europa (tel: +591(0)2 231 5656) en Hotel Camino Real‎ (tel: +591(0)2 244 1515). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De internationale luchthaven van La Paz heeft een redelijk aantal eet- en drinkgelegenheden, waaronder een restaurant, (snack)bars en ijssalons. Er is een duty free shop in de internationale Vertrekhal, maar verder vindt u op de luchthaven voornamelijk souvenirwinkels.

Bagage

Er zijn kluizen om uw bagage in te stallen. Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen vindt u bij de bagageafhandeling.

Informatie

In de centrale hal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over El Alto Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder is er een kiosk van het Bureau voor Toerisme, waar u niet alleen brochures over bezienswaardigheden kunt krijgen maar ook een hotelkamer kunt reserveren.

Zakelijk

Er zijn drie VIP lounges op El Alto Airport die basisdiensten als faxen en kopiëren bieden. Uitgebreide zakelijke faciliteiten bieden de grotere hotels in de stad, waaronder het Ritz Hotel (zie bij Hotels) dat vergaderruimten en conferentiezalen beschikbaar heeft.

Gehandicapten

De luchthaven van La Paz is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn diverse banken op de luchthaven van La Paz: Mercantil Santa Cruz, First Mutual, Banco de Credito, Banco Nacional en Banco Bisa Bolivia. Verder zijn er geldwisselkantoren en ATM’s in de Aankomsthal van de internationale terminal. Diverse reisbureaus hebben een kiosk in de Aankomsthal van zowel de internationale als de binnenlandse terminal. De Eerste Hulppost bevindt zich in de Aankomsthal van de internationale terminal.