Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding tussen de luchthaven en Wellington.

Auto en bus

Wellington International Airport ligt acht kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum en is per huurauto uitstekend bereikbaar. De luchthaven ligt aan het einde van Highway 1. Vanuit het centrum van Wellington rijdt u dus simpelweg naar Highway 1 (staat overal goed aangegeven) en volgt u de borden naar Rongotai/Airport. U rijdt via de Mount Victoria Tunnel.

Iedere 15 minuten rijdt de Airport Flyer van de luchthaven via het centrum van Wellington en Queensgate naar Hutt Valley, met als eindbestemming Upper Hutt. Deze busdienst biedt gratis draadloos internet aan boord!

Autoverhuur Wellington International Airport

Er zijn vijf autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Auckland: Avis, Budget, Hertz, Europcar en Thrifty. De balies van de autoverhuurders vindt u in de Aankomsthal. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Eén rij is gereserveerd voor de wagens van Wellington Combined Taxis (tel: +64(0)4 384 4444), de andere rij is voor alle andere taxibedrijven.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor het terminalgebouw zijn parkeerplaatsen voor kort parkeren. Het tarief voor het onoverdekte parkeerterrein is NZ$ 3,50 per half uur, voor de garage NZ$ 5,00 per half uur. Het terrein voor lang parkeren ligt verder weg, u betaalt er NZ$ 27,00 voor de eerste dag, en vervolgens NZ$ 12,00 per dag. Shuttlebussen onderhouden de verbinding met het terminalgebouw.