Voorzieningen

Services

Hotels

Op 5 minuten loopafstand van de terminal ligt het Sudima Hotel Grand Chancellor (tel: +64(0)3 358 3139). Andere opties vlak bij de luchthaven zijn Copthorne Hotel Commodore (tel: +64(0)3 962 9850) en Russley Hotel and Villas (tel: +64(0)3 358 6500). In de Aankomsthal is een Travel and Information Center, waar u meer informatie kan krijgen over hotels. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er zijn vele bars, cafés en restaurants in beide terminals. Ook is er een ruime keuze aan winkels.

Bagage

U kunt bagage stallen bij de Baggage Storage (tel: +64(0)3 353 7040) naast het Travel and Information Center in beide terminals (tarief: NZD 5,00 – NZD 8,00 per koffer per dag). Het informatiecentrum is het aanspreekpunt voor verloren en gevonden voorwerpen. U kunt via e-mail navraag doen naar zoekgeraakte bagage.

Informatie

In beide terminals zijn zogeheten Travel and Information Centers. Dit is niet alleen het aanspreekpunt voor informatie over de luchthaven, maar ook voor hotelreserveringen, openbaar vervoer, bezienswaardigheden enz. In feite is het een compleet reisagentschap.

Zakelijk

Het Travel and Information Center biedt zakelijke diensten als telefoon, fax en kopiëren. Voor het huren van kantoor en/of vergaderruimte neemt u contact op met het International Antarctic Center (tel: +64(0)3 353 7798) of het Sudima Hotel Grand Chancellor (zie bij Hotels).
In beide terminals vindt u de lounges van luchtvaartmaatschappijen op de 1e verdieping.

Gehandicapten

De luchthaven van Christchurch is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en douches. De geldautomaten zijn uitgerust met brailletoetsen. Vlak voor de terminal zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor minder validen. Meer informatie via het Travel and Information Center.

Overige services

In het terminalgebouw zijn vele banken, wisselkantoren en geldautomaten. Het Travel and Information Center doet dienst als postkantoor. In beide terminals vindt u speelhoeken voor kinderen. Als u lang moet wachten op uw volgende vlucht is een bezoek aan het International Antarctic Center zeer de moeite waard (5 minuten lopen vanaf het terminalgebouw).