Auto huren Nieuw-Zeeland

Autohuur Nieuw-Zeeland

Algemene informatie en regelgeving

De twee belangrijkste eilanden van Nieuw Zeeland, het Noorder- en Zuidereiland, zijn voorzien van een uitstekend wegennetwerk, al vind je er gezien de relatieve rust op de weg vaker onverharde wegen dan in Nederland.

Met het stuur rechts wordt er aan de linkerkant van de weg gereden, Nieuw-Zeeland is en blijft tenslotte onderdeel van het Britse Gemenebest.

De maximumsnelheid ligt op 100 km / uur, binnen de bebouwde kom is dat 50 km / uur. Het huren van een auto kan in Nieuw-Zeeland vanaf de leeftijd van 21 jaar, en je moet je rijbewijs minimaal 1 jaar in bezit hebben. Voor jonge automobilisten (tot 25 jaar) kan op het huren van een auto een toeslag worden gelegd, en ook ligt de borg dan vaak hoger.

Door Nieuw-Zeeland met een huurauto

Gezien de lengte van 1600 kilometer is Nieuw-Zeeland bij uitstek geschikt om te ontdekken met de auto. Het Noordereiland herbergt de meeste inwoners, zoals in de hoofdstad Wellington en de grootste stad Auckland, en het Zuidereiland staat bekend om haar sprookjesachtige natuurpartijen.

Op het Zuidereiland vind je aan de Oostkust de stad Christchurch, een uitstekende locatie om het avontuur aan te vangen.Een prachtige tocht is de route van Christchurch naar Greymouth, van het Oosten naar het Westen van het Zuidereiland. Je reist door de woeste en adembenemende Nieuw-Zeelandse Alpen. Deze reis van 258 kilometer is te doen in 3 uur 10 minuten.

De stad Picton ligt 336 kilometer, ofwel ongeveer 5 uur rijden, ten noorden van Christchurch, en ook deze trip, langs de kust ditmaal, is uniek. Halverwege de reis ligt Kaikoura, bekend om haar cruises om dolfijnen en walvissen te spotten.

Als u éénmaal in Picton bent kunt u de oversteek van 23 kilometer over de Cookstraat aangaan. De grote veerboten hebben hebben als bestemming Wellington waarna het Noordereiland openligt om ook ontdekt te worden. Let op; uw huurauto mag niet mee op deze veerboten. U moet uw huurauto op het ene eiland achter laten en (vooraf) een volgende auto regelen op het andere eiland.

Een auto huren in Nieuw-Zeeland

Op het vliegveld van Christchurch vind je de de nodige autoverhuurbedrijven zoals daar zijn Avis, Budget, Hertz en Maui Rentals.

Je kunt deze aanbieders ook vooraf vergelijken bij EasyTerra. Hier worden meerdere aanbieders met elkaar vergeleken.