Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De busservice van het vliegveld brengt u naar Mt Eden station als u naar het westen van Nieuw- Zeeland wilt reizen met de trein. Kiest u voor het zuiden dan brengt een andere bus u naar Papatoetoe treinstation (zie hieronder). 

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 21 kilometer ten zuidwesten van Auckland-Centrum en is bereikbaar via de snelwegen 20A en 20B. Buiten de spits rijdt u in 40 minuten naar Auckland en in 20 minuten in de stad Manukau.

Elke 15 minuten vertrekt er een speciale busservice of een stadsbus. De Airbus Express brengt u 24 uur per dag naar het centrum van Auckland. Buslijnen 375 en 380 rijden vanaf de luchthaven naar het centrum van Botany en Manukau. Kijk voor meer informatie en reistijden op de MAXX reisplanner (tel: +64(0)9 366 6400).

Autoverhuur Auckland Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u in beide terminals: Avis, Europcar, Hertz, Thrifty en Budget. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor beide terminals staan taxi’s. Een taxirit naar Auckland kost ongeveer 70 NZD. Voor een shuttlebus bent u per persoon ongeveer 35 NZD kwijt.

Parkeren op de luchthaven

Op loopafstand van beide terminals vindt u genoeg parkeerfaciliteiten voor kort en lang parkeren. Voor een dag kort parkeren betaald u 32 NZD. Wilt u 7 dagen uw auto stallen bij lang parkeren dan betaald u 100 NZD. Voor meer informatie over parkeren op Auckland Airport mail naar parking@aucklandairport.co.nz.