Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Vanaf de stations op de internationale en binnenlandse terminals rijden er elke 10 minuten Airport Link-treinen naar Circular Quay. In 13 minuten rijden de treinen van en naar het vliegveld. Een enkeltje kost ongeveer 15 AUD (tel: +61(0)2 8337 8417).

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 9 kilometer ten zuiden van Sydney.

Vanaf de bushaltes bij T1 en T3 rijdt elke 25 minuten buslijn 400 naar Bondi Junction. Een enkeltje kost ongeveer 5 AUD en de busrit duurt een uur. Voor meer informatie kijk op de website van de busmaatschappij van Sydney. Er rijden ook diverse shuttlebussen vanaf het vliegveld.

Autoverhuur Sydney International Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u in de aankomsthal van de terminals: Avis, Europcar, Budget, Hertz, Thrift en Red Spot. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor alle terminals staan taxi’s. Een retour naar het centrum van Sydney kost ongeveer 50,00 AUD en duurt een half uur. Iedereen moet 3,00 AUD tol betalen voor een taxirit vanaf het vliegveld. U kunt een taxi reserveren onder tel: +61(0)133 300.

Parkeren op de luchthaven

Dichtbij de terminals hebben reizigers de mogelijkheid om kort of lang te parkeren. In de parkeergarages is Valet parking (Pronto!) mogelijk vanaf 20 AUD per uur. Voor kort parkeren betaald u voor een uur 15 AUD en voor een dag 52 AUD. U kunt ook een parkeerplek online reserveren voor het voordelige lang parkeren. Voor de eerste 7 dagen betaald u hier 132 AUD en daarna 12 AUD per dag. De P-Bus is een gratis pendelbus die naar de parkeerplaats voor lang parkeren rijdt.