Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Het Southern Cross station is het dichtstbijzijnde treinstation in Melbourne. Er rijdt regelmatig een shuttlebus naar het treinstation (zie hieronder).

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 23 kilometer van het centrum van Melbourne. Het vliegveld is bereikbaar via de (tolweg) CityLink en de Tullamarine Freeway.

De Skybus Super Shuttle rijdt de hele dag (in 20 minuten) van en naar het Southern Cross Station (enkele reis 16 AUD). Kaartjes kunnen bij de bushalte gekocht worden of online. Vanaf het Southern Cross kunt u (gratis) verder reizen naar uw hotel met de bus.

Er rijden verschilende stadbussen van een naar het vliegveld. Route 478 rijdt tussen Moonee Ponds Junction en het vliegveld. Route 479 rijdt van Monnee Ponds naar Sunbury via het vliegveld. Route 500 stopt ook op het vliegveld. Deze lijn rijdt tussen het treinstation Broadmeadows en Victoria University in Sunbury. Bij de informatiebalie voor reizigers in T2 (tel: +61(0)3 9297 1805) kunt u meer informatie over de bussen krijgen.

Autoverhuur Melbourne Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u op de begane grond van kort parkeren en er zijn informatiebalies in de aankomsthal: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Thrifty en Redspot. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor terminals (1, 2 en 3) staan taxi’s. Een rit naar Melbourne kost ongeveer 80,00 AUD. Er moet een parkeertoeslag op de luchthaven worden betaald van 2 of 3 AUD. Neem alleen officiële taxi's. 

Parkeren op de luchthaven

Er zijn vijf parkeergelegenheden op het vliegveld, zowel overdekt als onoverdekt. Kort parkeren kan voor de terminal voor 4 uur betaald u 36 AUD. Voor 7 dagen parkeren in de parkeergarage vlak bij de terminals betaald u 99 AUD. Elke 20 minuten rijdt er een shuttlebus via alle terminals naar lang parkeren, daar betaald u 69 AUD voor een week. Business Parking (voor Terminal 1) en Express Parking (voor T3 en T4) zijn vooral in de weekenden voordelig (79 AUD).