Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. De beste manier om vanaf het vliegveld naar het treinstation te reizen is de bus (zie hieronder). Het treinstation van Cairns ligt midden in de stad. Vier keer per week rijdt er een trein in 32 uur van Cairns naar Brisbane. Kijk voor informatie op de website van de Australische spoorwegen.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van Cairns-Centrum en ten oosten van de Captain Cook Highway.

De busmaatschappijen Australia Coach en Sun Palm Express rijden tussen het vliegveld en diverse locaties in de omgeving. Hotels, het centrum van Cairns, Palm Cove zijn enkele van de vele plekken waar de bus langsrijdt. Kijk voor informatie op de website of bel (tel: +61(0)7 4087 2900). 

Autoverhuur Cairns Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u in beide terminals (Avis, Europcar, Hertz, Thrifty, Budget en Redspot). In de internationale terminal zitten de verhuurbedrijven in de aankomsthal. In de terminal voor binnenlandse vluchten aan de noordzijde van de hal. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor beide terminals staan taxi’s. Een rit naar Cairns kost ongeveer 20,00 AUD. U kunt een taxi reserveren bij Black & White taxi's (tel: +61(0)131008).

Parkeren op de luchthaven

Parkeerplekken op het vliegveld worden geëxploiteerd door Wilson Parking, waarbij u de keuze heeft uit kort of lang parkeren (16 AUD voor een dag).