Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met San Diego Airport.

Auto en bus

De luchthaven van San Diego is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg I-5. In noordelijke richting neemt u de afslag San Diego Airport, volg dan de borden naar Hawthorn Street die uitkomt op North Harbor Drive. De ingang van de luchthaven ziet u na ongeveer anderhalve kilometer.
In zuidelijke richting neemt u vanaf de I-5 ook de afslag San Diego Airport. U komt dan op Kettner Boulevard. Bij de kruising (verkeerslichten) met Sassafras Street slaat u rechtsaf en bij de volgende verkeerslichten linksaf. U bent dan op Pacific Highway. Bij de kruising met Laurel Street slaat u rechtsaf en bij de volgende verkeerslichten weer rechtsaf. U bent dan op North Harbor Drive.

Tussen de luchthaven en het centrum van San Diego rijdt iedere 10 minuten een bus, de Flyer Route 992. Deze bus stopt bij beide terminals en rijdt onder meer naar Santa Fe Depot (voor Coaster treinen) en het treinstation van Amtrak.

Autoverhuur

In de terminals zijn geen balies van autoverhuurbedrijven, die zijn gevestigd net buiten het luchthaventerrein. Er rijden shuttlebussen naar de kantoren van Advantage, Alamo, Autorent, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Fox, Hertz, National, Pacific, Payless, Rent4Less, Thrifty en West Coast Rent-a-Car. Die shuttleservice kunt u inroepen via speciale telefoons of via de Airport Ambassadors (zie bij Informatie). U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor elke terminal staan volop taxi’s. Een medewerker zal u de eerst beschikbare taxi toewijzen, tenzij u erop staat een andere taxi te nemen. Taxibedrijven die actief zijn op de luchthaven zijn onder meer Airport Yellow Cab of San Diego (tel: +1(0) 619 234 6161) en Orange Cab (tel: +1(0) 619 291 3333).

Parkeren

Voor elke terminal is een parkeerterrein. U betaalt daar voor het eerste uur $1,00, voor elk uur daarna $2,00. Voor de eerste dag geldt een tarief van $18,00, daarna $24,00 per dag. Er zijn drie terreinen voor lang parkeren, buiten het luchthaventerrein. Daar betaalt u $10,00 tot $12,00 per dag. Van deze terreinen op 3015 North Harbor Drive, 2395 McCain Road en 3302 Pacific Highway rijden shuttlebussen naar de terminals, resp. in de kleuren groen, oranje en blauw. Meer informatie over parkeren via tel: +1(0)619 291 2087.