Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het treinstation van Newark Liberty Airport ligt net buiten de terminals. De AirTrain stopt regelmatig bij alle terminals, parkeerplekken, autoverhuurbedrijven en het treinstation. Op de luchthaven is de AirTrain gratis. Een rit met de monorail naar het treinstation duurt ongeveer 10 minuten. Het station biedt een snelle verbinding met NJ Transit en Amtrak. De treinrit naar New York duurt 30 minuten. Zie voor meer informatie op de website van de Amerikaanse Spoorwegen.

Auto en bus

Het vliegveld ligt 3 kilometer ten zuiden van Newark en zo’n 25 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad New York: Manhattan. De luchthaven is te bereiken vanaf Manhattan (door de Holland Tunnel) via Highway 78. Vanaf New Jersey neemt u Highway 95. De luchthaven ligt aan de (tolweg) New Jersey Turnpike, de belangrijkste snelweg van New Jersey.

Newark Liberty Airport Express- bussen rijden regelmatig tussen de terminals en de (Port Authority) busterminal, Bryant Park (5th Av.) en Grand Central Station (NJ Transit buslijnen: 37, 40, 62 en 67). De busprijs is ongeveer gelijk aan de trein. Kijk voor meer informatie op de website van NJ Transit.

Autoverhuur Newark Liberty International Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u bij P2 en P3: Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Enterprise. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de terminals staan taxi’s. Een rit naar Manhattan kost ongeveer 55,00 USD. Neem alleen officiële taxi's. Ga naar de (vervoers) informatiebalie, loketten, bushaltes en taxistandplaatsen voor veilige vervoersmiddelen. Het is ook mogelijk om een van de vele limousineservices (tel: +1(0)800 258 3826) te bellen.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn diverse parkeermogelijkheden. Kort parkeren (A, B en C) kan direct bij de terminal: tarief maximaal 33 dollar per dag. P1, P3 en P4 zijn voor dagparkeren: tarief is maximaal 24 dollar per dag. Er rijdt een gratis AirTrain naar de parkeerplekken en een pendelbus naar (Economy) lang parkeren bij P6 en P7: tarief maximaal 18 dollar voor 1 dag. Valet Parkeren is mogelijk bij P4: tarief maximaal 40 dollar per dag. Voor meer informatie over parkeren (tel: +1(0)973 961 6421).