Auto huren Miami

Autohuur Miami

Algemene Informatie over Miami

Miami International Airport ligt 14 kilometer ten noordwesten van Miami. Vanuit het centrum van de stad volgt u de Interstate 95 naar het noorden en neemt u de afslag NW 42 Avenue (LeJeune Road). De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Miami is een grote, bruisende stad waar veel valt te ontdekken. Maar wilt u bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken, dan kunt u het beste een auto huren in Miami om die te bereiken. Hieronder geven we u enkele suggesties.

De grootste attractie van Zuid-Florida zijn natuurlijk de Everglades. Dit uitgestrekte moerasgebied is vanuit Miami per huurauto gemakkelijk bereikbaar: volg Highway 41 naar de Shark Valley ingang. In het Everglades National Park kunt u genieten van tropische flora en fauna: mangroves, moerassen en moerasbossen, ontelbare vogels en natuurlijk krokodillen.

Ten noorden van Miami mogen ruimtevaartfans het bezoekerscentrum van het Kennedy Space Center niet missen. U ziet er de geschiedenis van de ruimtevaart, zowel in modellen van raketten en space shuttles als in een van de IMAX-bioscopen. Ook kunt u plaatsnemen in de Space Shuttle simulator en voelen hoe het is om gelanceerd te worden. Verder is er iedere dag een echte ex-astronaut die vertelt over zijn ervaringen.

In het Ah-Tah-Thi-Ki Museum in het indianenreservaat Big Cypress leert u meer over de oorspronkelijke bewoners van Florida. In het bezoekerscentrum kunt u een film bekijken over deze indianenstam, de Seminoles, en u kunt ook een indianendorp bezoeken. Het museum is per huurauto gemakkelijk bereikbaar: volg de Interstate 75 tot afslag 49. Van daar is het ongeveer 25 kilometer om de ingang van het Seminole indianenreservaat te bereiken, aan de West Boundary Road.

In het hart van Florida kunt u actieve kanotochten ondernemen op de Peace River. Rij daarvoor in uw huurauto naar Arcadia via de State Road 70. En reken wat extra reistijd want de kans dat u vlak voor Arcadia even wilt stoppen bij die enorme Super Wal-Mart is erg groot! U kunt kano’s huren voor een halve of een hele dag, maar er zijn ook meerdaagse tochten met overnachting in tenten langs de rivier.

Auto huren in Miami

U kunt uw huurauto ophalen bij Miami Airport, bij het Amtrak treinstation, en bij diverse kantoren verspreid over de stad. Miami is een grote en drukke stad en oriëntering kan soms moeilijk zijn. Als u uw auto wilt parkeren: maak gebruik van een van de vele parkeergarages. Voor tochten in de omgeving is een huurauto zeer geschikt. Het snelwegensysteem is duidelijk: wegen met een even nummer lopen van oost naar west en oneven genummerde wegen van noord naar zuid.