Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Een echte treinverbinding is er niet, maar er rijdt een gratis bus (lijn G) naar het metrostation Aviation. Dit station ligt op de groene lijn van de Los Angeles Metro.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de Pacific Coast Highway (Highway 1) en Highway 42, bij de kruising van de Freeways 405 en 105. Let op: Highway 1 heet Lincoln Boulevard ten noorden van het vliegveld en Sepulveda Boulevard ten zuiden van de luchthaven. Vanuit Los Angeles volgt u Freeway 405 South en vervolgens de afslag naar Highway 42 of Freeway 105 West. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven. Tijdens de spits zijn de wegen rond het vliegveld overvol.

De shuttlebus LAX FlyAway onderhoudt twee keer per uur een verbinding tussen Union Station in het centrum van Los Angeles en de diverse terminals op de luchthaven. Ook de Metropolitan Express rijdt naar Union Station. Voor Disneyland kiest u het best de Airport Bus die naar Anaheim en Buena Park rijdt. Van het parkeerterrein C vertrekken bussen van het reguliere openbaar vervoer naar diverse bestemmingen in en rond Los Angeles.

Autoverhuur

Meer dan 40 bedrijven verhuren auto’s op LA Airport, maar hun kantoren zijn niet gevestigd in het terminalgebouw. Wel kunt u deze bedrijven bellen via speciale telefoons bij de bagagebanden in alle Aankomsthallen. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthallen van alle terminals staan taxi’s. Ze hebben meters maar voor enkele populaire bestemmingen gelden vaste tarieven.

Parkeren op de luchthaven

Op korte afstand van alle terminals liggen parkeergelegenheden, in totaal is er plaats voor meer dan 8000 auto’s. Twee terreinen liggen wat verder weg (Lot B en Lot C). Daar gelden lagere tarieven, de eerste twee uur parkeert u er gratis. Naar en van deze terreinen rijdt een gratis shuttlebus (resp. Shuttle B en Shuttle C).