Auto huren Los Angeles

Autohuur Los Angeles

Algemene Informatie over Los Angeles

Los Angeles International Airport (of kortweg LAX naar de luchthavencode) ligt 24 kilometer ten zuidwesten van Los Angeles. Met een huurauto kunt u gemakkelijk Los Angeles of andere bestemmingen in Californië bereiken: de luchthaven ligt langs de Pacific Coast Highway (Highway 1) en Highway 42, bij de kruising van de Freeways 405 en 105. Let op: Highway 1 heet Lincoln Boulevard ten noorden van het vliegveld en Sepulveda Boulevard ten zuiden van de luchthaven. Hou er wel rekening mee dat tijdens de spits de wegen rond het vliegveld erg druk zijn.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

In Newport Beach kunt u het hele jaar door op een boot stappen om walvissen te bekijken in de Grote Oceaan. U ziet tijdens de tocht overigens niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen, zeeleeuwen en pelikanen. U kunt deze topattractie gemakkelijk per huurauto bereiken. Volg de 55 Freeway South die overgaat in Newport Boulevard en vervolgens in Balboa Boulevard. Volg deze boulevard tot aan Palm Street en sla daar linksaf. Bij het stopbord op Palm Street gaat u linksaf naar East Bay Street en vervolgens rechtsaf naar Adams Street. U bent dan bij de parkeergarage van deze attractie.

Net ten zuiden van Los Angeles staat het Aquarium of the Pacific, in de badplaats Long Beach. Ook hier kunt u walvissen zien, maar er is nog zoveel meer! Dit aquarium heeft maar liefst 17 grote waterbassins en 30 kleinere. Als u aan zee bent houdt u kwallen het liefst zo ver mogelijk bij u vandaan, maar hier kunt u zien wat een schitterende kleuren deze ‘plaaggeesten’ kunnen hebben. Ook ziet u hier een zeldzame draakvis. Om dit aquarium per huurauto te bereiken volgt u de 405 South richting 710 South. Vanaf dat punt staat de route duidelijk op borden aangegeven.

Knott's Berry Farm is geen bessenkwekerij meer, het is nu een enorm pretpark met de grootste en hoogste achtbanen van Amerika. Met de Supreme Scream gaat u naar een hoogte van zo’n dertig verdiepingen, waarna u in duizelingwekkende vaart (in 3 seconden) naar beneden gaat. Verder is er een Old West Ghost Town, en voor een minder ‘enge’ beleving gaat u met de kinderen naar Camp Snoopy, waar de Peanuts (uit de strip ‘Klein Grut’) hun thuis hebben.

De hoofdgokstad van de wereld, Las Vegas, is vanuit Los Angeles gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Via de Interstate 15 doet u daar ongeveer 4 uur over (afhankelijk van waar u in Los Angeles vertrekt). En als u toch in Las Vegas bent kunt u net zo goed nog een stukje verder naar het oosten rijden om de Grand Canyon te bezoeken. Vergeet niet ook een wandelingetje te maken over de Skywalker, een hoefijzervormig glazen platform hoog boven de grond.

Auto huren in Los Angeles

Behalve bij Los Angeles International Airport kunt u uw huurauto ook ophalen bij Century City Airport, diverse kantoren in de stad, en bij het hoofdtreinstation van Los Angeles. Voor Amerikaanse begrippen is Los Angeles een stad met druk verkeer, maar dankzij het grote en efficiënte netwerk van snelwegen kunt u vaak snel naar een bestemming aan de rand van de stad of daarbuiten komen. Probeer wel spitstijden te vermijden.