Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op de eilanden van Hawaii.

Auto en bus

De luchthaven ligt zes kilometer ten westen van Honolulu en zo’n 13 kilometer van het populaire Waikiki Beach. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar per huurauto via verschillende Highways: Queen Liliuokalani Freeway (H1), Moanalua Freeway (H201) of John Burns Freeway (H3).

Drie buslijnen hebben een halte op de luchthaven. De lijnen 19 en 20 rijden naar het stadscentrum van Honolulu en naar Waikiki. Buslijn 31 verbindt de luchthaven met het Kalihi Transit Center en het Tripler Army Medical Center. Op de hoofdweg – op loopafstand van de terminal – rijden nog meer bussen.

Verder is er een shuttleverbinding met de hotels aan Waikiki Beach, de Waikiki Express.

Autoverhuur Honolulu Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Honolulu zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder Avis, Budget, Dollar, Enterprise Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s van AMPCO Express (tel: +1 808 861 8294). De taxi’s rijden op de meter. Reken voor een taxirit naar Waikiki Beach op 35-40 Amerikaanse dollar.

Parkeren op de luchthaven

Bij alle terminals liggen parkeerterreinen en bij de Overseas Terminal staat een parkeergarage. Het aantal plaatsen is beperkt en daarom is er ook een mogelijkheid (voor lang parkeren) buiten het luchthaventerrein. Een shuttlebus rijdt tussen dat parkeerterrein en de terminals. Parkeren daar kost $12,00 per dag, met een minimum van twee dagen. Meer informatie via telefoonnummer +1 808 861 1260.