Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De luchthaven heeft een eigen treinstation, bereikbaar per shuttlebus. Er is een lightrailverbinding met het centrum van Baltimore. Bestemmingen aan de oostkust zijn bereikbaar met treinen van Amtrak, en MARC treinen rijden naar Baltimore, Washington DC, Prince Georges County, Anne Arundel County en Harford County.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de I-195. Vanuit Washington volgt u de Washington-Baltimore Parkway tot aan de afslag I-195/BWI. Vanuit Baltimore rijdt u eerst over Russell Street die aansluit op de Baltimore-Washington Parkway.

Er zijn verschillende busverbindingen: SuperShuttle (tel: +1(0) 800 258 3826) rijdt tussen de luchthaven en Baltimore City, Baltimore County, Washington DC en Virginia; de Airport Shuttle (tel: +1(0)410 381 2772) rijdt naar bestemmingen in Howard County en Maryland; de BWI Express (tel: +1(0)202 637 7000) onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het metrostation Greenbelt in Washington.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty hebben hun balies in een apart gebouw, bereikbaar per shuttlebus, op de hoek van Stoney Run Road en New Ridge Road. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Er zijn volop taxi’s buiten het terminalgebouw. Alle hanteren meters, vaste tarieven zijn niet toegestaan in Maryland. Reken voor een rit naar Baltimore op ongeveer $32, een rit naar Washington komt op ongeveer $80. Meer informatie via tel: +1(0)410 859 1100.

Parkeren

Er is ruime parkeergelegenheid op deze luchthaven. Een elektronisch informatiesysteem leidt u naar de vrije parkeerplaatsen. Up-to-date parkeerinformatie kunt u ook horen via het radiostation 1040 AM.

De garage vlak bij de terminal (Hourly Parking) kost $2,00 per half uur tot een maximum van $20,00 per dag. De eerste 30 minuten zijn gratis. De Daily Garage kost $2,00 per uur en maximaal $10,00 per dag. Het terrein voor lang parkeren kost $1,00 per uur en $8,00 per dag. Zowel vanaf de Daily Garage als vanaf het terrein voor lang parkeren rijden shuttlebussen naar de terminal. Op de website staat een plattegrond van de parkeerfaciliteiten.