Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven. Er rijden bussen naar het centrum van Anchorage (zie hieronder). Voor meer informatie over treinreizen in Alaska bekijk de website van de Spoorwegen van Alaska.

Auto en bus

Het vliegveld ligt 5 kilometer van Anchorage-Centrum. Vanuit het noorden neemt u de Glen Highway richting het zuiden. Deze snelweg gaat over in de 5th Avenue richting (west) het centrum van Anchorage. 5th Avenue gaat over in 'L' Street, sla links af (zuid) op 'L Street. De weg gaat uiteindelijk over in de Minnesota Drive. Sla rechtsaf naar de International Airport Road, deze weg brengt u direct naar het vliegveld. 

Op verschillende locaties op het vliegveld vertrekken stadsbussen (People Mover) naar het centrum van Anchorage. De bussen rijden tussen 06.00 uur en 23.00 uur en vertrekken elk half uur. Een dagkaart kost 4, 00 USD. Voor meer informatie kijk op de site van People Mover (tel: +1(0)907 343 6543). 

Autoverhuur Anchorage Airport

Autoverhuurbedrijven vindt u tegenover de zuidelijke terminal (Avis, Alamo, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, Thrifty en National). U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor beide terminals staan taxi’s. Een rit naar het centrum van Anchorage kost ongeveer 20 USD.

Parkeren op de luchthaven

Republic Parking beheert de parkeerfaciliteiten op het Ted Stevens Anchorage International Airport. Er zijn verschillende mogelijkheden: Kort parkeren (Zuid) voor 13 USD per dag of (Noord) 11 USD per dag. Voor lang parkeren (Zuid) betaald u voor een dag 10 USD en voor een week 65 USD. Informatie over parkeren tel: +1(0)907 243 1532.