Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Momenteel wordt er gewerkt aan de bouw van een hogesnelheidsverbinding tussen het centrum van Vancouver en de luchthaven. Deze zogeheten ‘Canada Line’ zal eind 2009 klaar zijn en wordt verbonden met het Skytrain-systeem in Vancouver.

Auto en bus

Vanuit Vancouver is de luchthaven te bereiken via de Arthur Laing Bridge en vervolgens Highway 99 South. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven. De luchthaven ligt aan 3211 Grant McConachie Way.

De Airporter bus (tel: +1(0)604 946 8866) onderhoudt een shuttleverbinding met Vancouver. Deze bus stopt bij diverse hotels, bij de terminal voor cruiseschepen en bij de grote bus- en treinstations.
Van de binnenlandse terminal vertrekt buslijn 424 naar de Airport Station Bus Terminal. Van dit station rijden bussen naar Vancouver en andere plaatsen in British Columbia.

Autoverhuur

De autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Thrifty hebben balies in de Aankomsthal. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal van de internationale en binnenlandse terminal staan taxi’s. Alle taxi’s hebben een meter; een ritje naar het centrum van Vancouver kost ongeveer CAN$ 25. Limousines zijn te bestellen via Limojet Gold Express (tel: +1(0)604 273 1331).

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor de terminal staat een parkeergarage ‘Parkade’. Niveau P1 is uitsluitend voor het afhalen of wegbrengen van passagiers, de niveaus P2 en P3 zijn voor kort parkeren. Naast deze garage ligt een terrein voor langer parkeren (‘economy car park’). Goedkoper parkeert u op een terrein verder van de terminal. Er rijdt een gratis shuttlebus.
Meer informatie over parkeren via tel: +1(0)604 207 7077.