Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt 32 kilometer ten westen van Toronto-Centrum en is gemakkelijk bereikbaar via de Highway 409, die aansluit op Highway 401. Ook via Highway 427 is het vliegveld bereikbaar. De afslagen naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven. Op borden langs de snelwegen kunt u zelfs al zien welke terminal uw luchtvaartmaatschappij gebruikt.

Er zijn diverse buslijnen tussen de luchthaven en Toronto. Lijn 192 van de Toronto Transit Commission (tel: +1(0)416 393 4636) is een shuttleverbinding (Airport Rocket) naar het metrostation Kipling (Bloor-Danforth metrolijn). TTC-buslijn 58A rijdt naar het station Lawrence West (metrolijn Spadina). GO Transit verzorgt snelbussen naar de stations York Mills en Yorkdale.
Verder is er een speciale hotel shuttlebus (Pacific Western Airport Express) en ’s nachts rijden er bussen tussen de luchthaven en diverse bestemmingen in Toronto (o.m. Danforth Avenue, Bloor Street, Yonge Street en Eglinton Avenue.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Hertz en National/Alamo hebben loketten in de Aankomsthal. Buiten de luchthaven zijn nog twee andere: Discount en Enterprise. Het gratis shuttlebusje naar deze bedrijven moet u van tevoren reserveren. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor alle terminals staan taxi’s die zich moeten houden aan de officiële tarieven. Die tarieven kunt u vinden op de website van de luchthaven: voor bestemmingen in Toronto.

Parkeren op de luchthaven

Bij alle terminals zijn parkeergarages die direct zijn verbonden met het luchthavengebouw. Het tarief voor parkeren in de garages is $ 3,00 per halfuur, met een maximum van $ 24,00 voor de eerste dag en $ 120,00 voor een hele week.
Net buiten de luchthaven ligt een groot parkeerterrein (Reduced Rate Lot, tarief: $2,50 per halfuur, maximum per dag $ 14,50, per week $65,00). De LINK-trein rijdt tussen dit parkeerterrein en de terminals.