Voorzieningen

Services

Hotels

Op het luchthaventerrein zijn geen hotels. Vlak bij het vliegveld ligt het Montréal Airport Hilton Hotel (tel: +1(0)514 631 2411). Op dit moment wordt gewerkt aan de bouw van een Marriott Hotel op de luchthaven. Dat hotel zal direct zijn verbonden met de Transborder Terminal en is naar verwachting in 2008 klaar.
Andere hotels in de directe omgeving van de luchthaven zijn Auberge de l’ Aéroport (tel: +1(0)514 828 5080), Hôtel Aéroport (tel: +1(0)514 735 5702) en Ramada Aéroport (tel: +1(0)514 733 8818). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven heeft een goed aanbod van winkels. In totaal zijn er 33, verspreid over de Binnenlandse, Transborder (VS) en Internationale terminals. Verder zijn er 21 (snack)bars, cafés en restaurants.

Bagage

In de Aankomsthal is een loket voor het stallen van bagage. Direct daarnaast is de balie voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +1(0)514 636 0499).

Informatie

Er zijn diverse algemene informatiebalies verspreid over het luchthavengebouw. Ook zijn er speciale telefoons waarmee u direct contact legt met de informatiebalie.

Zakelijk

De luchthaven zelf heeft geen conferentiefaciliteiten. Die zijn wel beschikbaar in het Hilton Hotel (zie bij Hotels). De faciliteiten op de luchthaven zelf zullen sterk verbeterd worden met de bouw van het nieuwe Marriott dat in 2008 zijn deuren zal openen.
Aéroports de Montréal heeft in de Vertrekhal een VIP Lounge met faxen en computers. Air Canada heeft drie lounges die zijn gesitueerd bij de gates.

Gehandicapten

De luchthaven is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Rolstoelen zijn beschikbaar. In de parkeergarage vlak voor het terminalgebouw is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor gehandicapten. Voor meer informatie en assistentie belt u met de Access Services, tel: +1(0)514 633 3016.

Overige services

Er zijn banken, wisselkantoren en geldautomaten. In de Vertrekhal is een stiltecentrum. Voor binnenlandse vluchten kunnen passagiers zichzelf inchecken. De automaten hiervoor staan bij de ingangen 1, 2 en 4. Voor Eerste Hulp wendt u zich tot een van de algemene informatiebalies.