Auto huren Canada

Autohuur Canada

Algemene informatie en regelgeving

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Canada is 21 jaar, waarbij u minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Een internationaal rijbewijs wordt aanbevolen, en het gebruik van veiligheidsgordels is verplicht.

In tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten worden de afstanden op de verkeersborden aangegeven in kilometers. De wegen liggen er uitstekend bij en buiten het drukke gebied rond Toronto, Montréal en hoofdstad Ottawa is het heerlijk rustig rijden.

Snelheidsbeperkingen variëren per provincie maar overal wordt streng toegezien op alcohol in het verkeer; dit is uit den boze en wordt in Canada stevig afgestraft.

Houd er verder rekening mee dat Canada tweetalig is; in het gewest Quebec zult u uw informatie van de Franse borden moeten halen.

Door Canada met een huurauto

Het immense Canada is na de Russische Federatie in oppervlakte het grootste land ter wereld, en nodigt met haar natuurschoon uit tot mooie autotrips. Vrijwel alle steden van naam en faam liggen tegen de ten zuiden gelegen Verenigde Staten aan, hoe noordelijker u komt hoe onherbergzamer het wordt.

Vanuit Montréal kunt u de reis aanvangen naar het 250 kilometer ten Noord-Oosten gelegen Quebec. Deze havenstad kent een prachtig historisch centrum en heeft, uniek voor Noord-Amerika, een oude stadsmuur. De rit duurt nog geen drie uur en is de moeite meer dan waard.

Ten Zuid-Westen van Montréal vindt u Ottawa. De afstand tot de hoofdstad is 165 kilometer en u kunt deze stad met haar parlementaire gebouwen binnen 2 uur aandoen. Geniet u liever van de vrije natuur dan hoeft u slechts richting het noorden te rijden, waar een groene oase van rust u opwacht.

Een auto huren in Canada

Op de luchthaven van Montréal zijn balies van autoverhuurbedrijven als Alamo, Avis, Budget,Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.