Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Managua, maar er staat er wel een vlakbij: Best Western Las Mercedes Hotel‎ (tel: +505(0)2 559 900). Andere hotels in de buurt van Managua Airport zijn Hotel Real InterContinental Metrocentro (tel: +505(0)2 768 989) en Crowne Plaza Hotel Managua‎ (tel: +505(0)2 283 530). In de Aankomsthal is een balie voor hotelreserveringen. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een redelijk aanbod van restaurants en (snack)bars, maar de prijzen liggen – zoals op veel luchthavens – aan de hoge kant. De duty free shops en souvenirwinkels berekenen belachelijke prijzen. Zogenaamde ‘duty free’ rum is bijvoorbeeld bijna twee keer zo duur als in Managua! Ook souvenirs zijn vrij prijzig, al moet gezegd dat de kwaliteit goed is.

Bagage

Bagage stallen is uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk op Managua Airport. Voor navraag naar verloren voorwerpen wendt u zich tot de informatiekiosk

Informatie

In het centrale gedeelte van de terminal (tussen de oost- en de westvleugel) is een informatiekiosk waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven.

Zakelijk

Bij de oostvleugel is een VIP lounge (tel: +505(0)2 332 355) met basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang. Er zijn geen vergaderruimtes te huur. Die vindt u wel in de zakenhotels in Managua (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Managua is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn brede, automatische deuren, aangepaste liften en toiletten, laaghangende telefoons en rolstoelhellingen.

Overige services

Er is een vestiging van Banco de la Producción op de luchthaven van Managua. Verder zijn er wisselkantoren en geldautomaten. In de Aankomsthal is een balie van het Bureau voor Toerisme en ook zijn er diverse kiosken van reisbureaus. De Eerste Hulppost is bereikbaar via telefoonnummer +505(0)2 33 1111.