Auto huren Costa Rica

Autohuur Costa Rica

Algemene informatie en regelgeving

Door het matige wegennet, vol hobbels, kuilen en bovendien lang niet altijd geasfalteerd, is het autorijden in Costa Rica een zaak om serieus aan te pakken. Matig uw snelheid, ook als de noodzaak niet direct voor de hand ligt, en als u van plan bent om buiten de hoofdwegen te gaan rijden, huur dan een auto met 4 wiel aandrijving.

Op de snelwegen zelf wordt er zowel links als rechts ingehaald en is het rijden met een volle tank raadzaam; de tankstations liggen niet altijd even handig verspreid.

De maximum snelheid is 90 km / uur maar op vele plaatsen wordt zelfs een limiet van 60 km / uur aangehouden.

Om een auto te kunnen huren in Costa Rica dient u minimaal 21 jaar oud te zijn.

Door Costa Rica met een huurauto

De hoofdstad San José is centraal gelegen en aangezien Costa Rica niet al te groot is kunt u van hieruit alle hoeken van het land bezoeken. Zo zit u hemelsbreed op 116 kilometer van Puerto Limon aan de Caribische Zee, bekend om haar bananenhandel. U kunt deze kustplaats aandoen na een autorit van ruim twee uur. Zeer aan te bevelen is het om vervolgens de weg en daarmee de Caribische kust te volgen tot Puerto Viejo.

Verder ligt slechts zestig kilometer en ongeveer een uur rijden ten zuiden van San José, aan de Grote Oceaan, het tropische paradijs Puerto Quepos.

Bijzonder is nog het backpackersoord Montezuma. Gelegen op een schiereiland en lastig te bereiken, maar de woeste omgeving en sprookjesachtige stranden maakt het de moeite meer dan waard.

Een auto huren in Costa Rica

Op de luchthaven van San José vindt u verhuurbalies van verschillende autoverhuurbedrijven waaronder een aantal lokale bedrijven, maar ook de bekendere multinationals als Alamo, Budget en Europcar.

U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.