Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Onder terminal B ligt een treinstation. Daar stoppen lokale, regionale en Intercitytreinen. Er zijn directe verbindingen met Winterthur, Bern, Basel en Luzern. Vanaf het Hauptbahnhof in Zürich zijn verbindingen naar vele andere plaatsen in Zwitserland.

Auto en bus

De luchthaven ligt 12 kilometer ten noorden van Zürich en is via de A20 uitstekend bereikbaar vanuit Zürich, Bern en Basel. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Achter de parkeergarages 2 en 3 ligt het busstation. Er vertrekken vele lokale en regionale buslijnen. Ook zijn er busverbindingen naar haltes van de S-Bahn (Balsberg, S-Bahn 7 en Glattbrug S-Bahn 5). ‘s Nachts rijden er snelbussen naar diverse bestemmingen in Zwitserland.

Autoverhuur

In parkeergarage 2 vindt u balies van autoverhuurbedrijven Alamo/National, Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthallen staan taxi’s (tel: +41(0)848 850 852). Een rit naar het centrum van Zürich duurt ongeveer 15 minuten en kost zo’n CHF 50.

Parkeren op de luchthaven

De parkeergarages P1, P2 en P3 hebben in totaal plaats voor 6000 auto’s en zijn direct verbonden met de terminal. Tarief: CFH 4 voor het 1e halfuur, CFH 6 voor het 1e uur, daarna CFH 3 per uur. De garages P5 ligt iets verder weg en P40 en P60 zijn parkeerterreinen. Hier betaalt u CFH 28 per dag, CFH 60 voor drie dagen. Daarna liggen de tarieven voor P60 iets lager dan die voor P5 en P40.