Auto huren Zürich

Autohuur Zürich

Algemene Informatie over Zürich

De luchthaven van Zürich (Flughafen Kloten) ligt 12 kilometer ten noorden van de stad en is via de A20 uitstekend bereikbaar per huurauto, zowel vanuit Zürich, Bern als Basel. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Ruim 25 kilometer ten noordoosten van Zürich ligt Winterthur, de stad van musea. De meeste bezoekers komen voor de Sammlung Oskar Reinhart met werken van Monet, Rembrandt, Renoir, Rubens en Van Gogh. Kinderen kunnen zich uitleven in het wetenschapsmuseum Technorama, waar ze de meeste experimenten zelf kunnen uitvoeren. Winterthur is gemakkelijk bereikbaar als u een auto huurt in Zürich: volg de A4 naar het noorden.

Rij met een huurauto verder naar het noorden over de A4 en u komt in Schaffhausen. Een alleraardigst stadje met huizen in renaissancestijl, het fort Munot (mooi uitzicht over de stad), en interessante musea als het Museum zu Allerheiligen (historisch museum) en de Hallen für neue Kunst. Vlak bij Schaffhausen kunt u de Rheinfalls bezichtigen, de grootste waterval van Europa.

Ongeveer 70 kilometer ten zuidwesten van Zürich ligt Luzern, een prachtige historische stad. De Kapellbrücke over de rivier de Reuss werd gebouwd in de 14e eeuw en is de oudste houten brug van Europa. Naast de brug staat de achthoekige Wasserturm, die deel uitmaakt van de oude vestingwal. Dit zijn slechts twee van de historische hoogtepunten van de stad, maar er zijn er nog veel meer. Luzern is een absolute aanrader om met een huurauto naar toe te rijden!

Net buiten Zürich mag u het plaatsje Uetliberg niet overslaan. Vanuit Zürich volgt u de Birmensdorferstrasse om er te komen. Precies over de bergkam loopt de zogeheten Planetenweg. U heeft er een spectaculair uitzicht over de omgeving, waaronder natuurlijk het Meer van Zürich.

Auto huren in Zürich

U kunt uw auto ophalen bij Zürich Airport en bij diverse kantoren in de stad. Net als in elke andere grote stad kan het vinden van een parkeerplaats op straat in Zürich lastig zijn. Gelukkig zijn er vele parkeergarages in de stad en een elektronisch systeem wijst u de weg naar een garage met vrije plaatsen.
Om de omgeving te verkennen huurt u het beste een auto in Zürich. De stad is een knooppunt van snelwegen: de A1 verbindt Zürich met Bern en Genève, de A3 loopt naar Basel en de A4 naar Schaffhausen.