Auto huren Geneve

Autohuur Genève

Algemene Informatie over Genève

Genève heeft een bijzondere luchthaven. Cointrin International Airport – zoals de naam officieel luidt – heeft een Frans en een Zwitsers deel. Het ligt 6 kilometer ten noorden van Genève en is et een huurauto goed bereikbaar. Geneva Airport ligt langs de autosnelweg tussen Lausanne en Genève, afslag Aéroport / Ferney. U kunt een kaartkaart (.pdf) downloaden waarop de route duidelijk staat aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Genève ligt in een schitterend deel van Zwitserland. Om de bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken kunt u het beste een auto huren. En Frankrijk ligt op een steenworp afstand, dus u kunt in uw huurauto ook Franse attracties bekijken. Hieronder doen we enkele suggesties.

Rij in uw huurauto langs het Meer van Genève naar het noordwesten en in een uurtje bent u in Lausanne. Het oude centrum (Vieille Ville) staat vol historische gebouwen, waarvan de Cathédrale de Lausanne het meest overheersend is. Maar u kunt ook actief zijn in de stad: zo zijn er langs het meer tal van watersporten te doen, kunt u op mooie dagen luieren aan de Bellerive Plage en kunt u reptielen bekijken in het Vivarium de Lausanne. Vanaf de kade bij Ouchy worden boottripjes georganiseerd naar Évian-les-Bains.

La Givrine, in de Jura, ligt zo’n 50 kilometer ten noorden van Genève en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A-1. In de zomermaanden kunt u in dit gebied prachtige bergwandelingen maken en genieten van de spectaculaire vergezichten. In de wintermaanden wordt er volop geskied en gelanglauft.

Chamonix ligt in Frankrijk, op slechts een uurtje rijden van Genève. Ook daar kunt u mooie bergwandelingen maken. Bergbeklimmers kunnen zich er ook uitleven. Chamonix had lange tijd de hoogste kabelbaan van de wereld. De titel geldt niet meer, maar de kabelbaan (langs de berg Aiguille du Midi) is er uiteraard nog wel.

Ook in Frankrijk ligt Lyon, op nog geen 150 kilometer van Genève, oftewel met een huurauto bereikbaar in nog geen twee uur rijden. Lyon is ontstaan uit een Romeinse nederzetting aan de samenloop van twee rivieren, de Rhône en de Saône. Het is een centrum van de Franse cuisine en de historische oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kinderen vergapen zich aan de haaien en andere kleurrijke zeedieren in het Aquarium du Grand Lyon.

Auto huren in Genève

U kunt uw huurauto ophalen bij Genève Airport (Zwitserse kant) en bij kantoren in de stad. Rondrijden in Genève is geen probleem, al hebben nieuwkomers soms moeite zich te oriënteren. Voor tochten buiten de stad zoals hierboven beschreven, is een huurauto echter een ideaal vervoermiddel.