Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven, maar er rijden bussen naar de treinstations van Basel (lijn 50) en Mulhouse (lijn 707).

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de snelweg A35, 8 kilometer ten noordwesten van Basel en 25 kilometer ten zuiden van Mulhouse. Vanuit Basel is het vliegveld ook bereikbaar via de Flughafenstrasse.

BVB-buslijn 50 rijdt naar het treinstation van Basel. Lijn 52 rijdt naar het Badischer Bahnhof langs de belangrijkste hotels in Basel. Aan de Franse kant rijdt buslijn 707 naar het centrum van Mulhouse. Verder verzorgt Südbaden Bus SBG de verbinding tussen de luchthaven en het Duitse Freiburg.

Autoverhuur

In zowel het Franse als het Zwitserse deel zijn autoverhuurbedrijven Autopôle, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Citer en Sixt vertegenwoordigd. In het Zwitserse deel vindt u ze bij parkeergarage S10 (gereserveerd voor huurauto’s), in het Franse deel op de 1e verdieping van Hal 1. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk. Klik hier voor autohuur in Mulhouse, Frankrijk en hier voor autohuur in Basel, Zwitserland.

Taxi

Voor de Aankomsthallen staan taxi’s. Voor Zwitserland belt u +41(0)612 222 222, voor Frankrijk +31(0)3 8970 0282. Een rit naar Basel kost ongeveer CHF 40, naar Mulhouse zo’n € 35 en naar Freiburg € 110.

Parkeren op de luchthaven

In het Franse deel hebben alle parkeerterreinen en -garages het voorvoegsel ‘F’, in het Zwitserse deel het voorvoegsel ‘S’. In beide gevallen zijn parkeergarage 1 en parkeerterrein 2 in de directe nabijheid van het terminalgebouw. De terreinen voor lang parkeren zijn S3 en S4 (Zwitserland) en F5 en F6 (Frankrijk). U betaalt daar CHF 95/€ 49 voor een week parkeren.