Auto huren Zwitserland

Autohuur Zwitserland

Algemene informatie en regelgeving

Om in Zwitserland een auto te kunnen huren dient u minimaal 20 jaar oud te zijn en sinds 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor huurders onder de 25 jaar wordt vaak een toeslag gerekend.In Zwitserland is het dragen van een autogordel verplicht, net als kinderzitjes voor kinderen tot 7 jaar.

Tijdens de toeristische seizoenen (in het Alpenland zowel de zomer als de winter) is het aanmerkelijk drukker op de weg. Op de uitstekend onderhouden snelwegen mag u tot 120 km / uur rijden, op lokale wegen 80 km / uur en in de bebouwde kom 50 km / uur.

Let u bij het huren van een auto op de aanwezigheid van een sticker voor toegang tot de tolwegen; zonder deze sticker wordt het rijden op deze wegen een kostbare zaak.

Door Zwitserland met een huurauto

Hoewel Bern de hoofdstad van Zwitserland is, mag het noordelijk gelegen Zürich zich de belangrijkste, en grootste, stad noemen. Van hieruit kunt u diverse interessante trips ondernemen, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Luzern. Deze schilderachtige stad ligt tussen het meer van Luzern en de bergen, en op slechts 40 kilometer van Zürich kunt u de stad in een half uur aanrijden.

De route dwars door de Alpen naar het zuidelijk gelegen Lugano is ook zeker de moeite waard. Deze reis van het Duitstalige naar het Italiaanstalige deel van Zwitserland is ruim 150 kilometer die u ruim binnen de 2 uur af kunt leggen. Naast het Duits en Italiaans is het Frans de derde taal van Zwitserland.

Belangrijkste stad in het Franstalige gedeelte is Genève. De route van Zürich naar Genève leidt u in 3 uur langs de hoofdstad Bern, festivalstad Montreux en Lausanne, waar het IOC is gevestigd.

Een auto huren in Zwitserland

Op Zürich Airport vindt u in parkeergarage 2 de verhuurpunten van bedrijven als Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.