Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het treinstation ligt ondergronds en is vanuit alle terminals met liften bereikbaar. De Arlanda Express rijdt u voor SEK 200 in 20 minuten naar hartje Stockholm. Van de luchthaven vertrekken ook treinen naar andere bestemmingen, onder meer naar Uppsala, Göteborg en Trondheim (in Noorwegen).

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de snelweg E4 die Stockholm met Uppsala verbindt. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Voor de terminals 2, 4 en 5 zijn haltes van bussen. De speciale shuttlebus Flygbussarna verbindt de luchthaven met het centrum van de Zweedse hoofdstad. Deze bus vertrekt iedere 10 minuten. Buslijn 583 rijdt naar het treinstation Märsta, waar treinen vertrekken naar het Centraal Station van Stockholm.
Voor Uppsala kiest u buslijn 801 van Upplands Lokaltrafik, die overdag iedere 20 minuten vertrekt.

Autoverhuur

Er zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

In T4 is een kiosk van de Flygtaxi (tel: +46(0)8 593 604 70). Alle taxi’s zijn overigens verplicht een vast tarief te rekenen voor de rit van de luchthaven naar het centrum van Stockholm. De prijs is ongeveer SEK 450, de rit duurt zo’n 40 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Bij alle terminals zijn openlucht parkeerplaatsen voor kort parkeren (SEK 40 – 60 per uur). Verder zijn er parkeergarages bij de terminals 2, 4 en 5, en bij Sky City (SEK 50 -60 per uur). Lang parkeren kost SEK 100 per dag, vanaf de 5e dag SEK 50 per dag. Er rijden shuttlebussen van deze parkeerterreinen naar de terminals. Meer informatie over parkeren via tel: +46(0)8 797 6670.