Auto huren Zweden

Autohuur Zweden

Algemene informatie en regelgeving

Om een auto te huren in Zweden dient u minimaal 20 jaar oud te zijn, en 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor huurders onder de 25 jaar kan een extra toeslag worden berekend. Op de snelwegen geldt een snelheidslimiet van 110 km / uur, op landelijke wegen 90 km / uur en binnen de bebouwde kom 50 km / uur.

Het gebruik van een autogordel is verplicht, evenals het voeren (ook overdag) van minimaal dimlicht. Kinderzitjes voor kinderen tot 7 jaar zijn eveneens verplicht.

De afstanden in Zweden worden weliswaar aangegeven in kilometers, in de spreektaal wordt nog wel eens uitgegaan van de 'mil', ofwel Noordse mijl. Let op; deze is niet 1,6 maar 10 kilometer lang

Door Zweden met een huurauto

De grootste steden van Zweden, zoals Stockholm, Göteborg, Malmö en Uppsala liggen in de zuidelijke helft van het land, maar ook het Noorden is prima te bereiken middels het uitstekende wegennetwerk.

Vanuit de hoofdstad Stockholm is een bezoek aan het pitoreske Norrtälje, ten noordwesten van de stad, een must. Een reis van 'kust naar kust', van Stockholm via Norrköping en Jönköping naar Göteborg is ook zeker een aanrader. De 400 kilometer durende reis brengt u langs prachtige landschappen en interessante steden.

Een trip naar het hoge Noorden met haar imposante natuur brengt u in eerste instantie bij Gävle aan de Oostzee, op ongeveer 200 kilometer van Stockholm. Daarachter ligt het weidse land voor u open...

Een auto huren in Zweden

Op Stockholm Arlanda Airport vindt u balies van de autoverhuurbedrijven Avis, Europcar en Hertz. Ook een mogelijkheid is van tevoren een huurauto te reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.