Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt aan de snelweg E50 die langs het westen van Praag loopt. Op borden staat de route naar het centrum van de stad duidelijk aangegeven.

Van het busstation vertrekken diverse stadsbussen naar Praag. De belangrijkste zijn buslijn 119 naar het Dejvická metrostation (metrolijn A) en de snelbuslijn 100 naar het Zlicín metrostation (metrolijn B). Tussen middernacht en 03.30 – als de metro niet rijdt – is er een speciale nachtbuslijn 510 naar Praag.
Een speciale Airport Express bus rijdt naar het Holešovice metrostation (metrolijn C).
Voor alle bussen geldt dat u een extra ‘half’ kaartje moet kopen voor grote bagage.

Autoverhuur

Op de begane grond van parkeergarage C vindt u balies van autoverhuurbedrijven Alimex CR, Alamo/National, Avis, Budget, CS-Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s (tel: +420(0)2 2056 1788). Taxichauffeurs in Praag zijn berucht om de hoge prijzen die ze vragen aan toeristen. Een ritje naar het centrum van de stad kost normaal tussen CZK 500 en 700. Spreek duidelijk een prijs af met de chauffeur voordat u instapt!
U kunt ook kiezen voor een minibusje van de maatschappij Cedaz (tel: +420(0)2 2491 9240). Die rijdt iedere 30 minuten naar Namesti Republiky en u betaalt slechts CZK 90.

Parkeren op de luchthaven

Parkeergarage C ligt direct tegenover het terminalgebouw. Een week parkeren kost CZK 2000, twee weken CZK 2500. Kort parkeren kan bij Terminal North 1 (Parking A, 1e 15 minuten gratis, daarna CZK 100 per halfuur) en bij Terminal North 2 (Parking E, 1e uur CZK 80, daarna CZK 70 per uur).